Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 dec 2019 / 14:31 uur

Deel toeslagenaffaire-ouders krijgt geld niet terug voor kerst

Een tiental gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgt toch niet voor Kerstmis compensatie uitbetaald.

Het kabinet had dat de Tweede Kamer beloofd, maar kan dat niet waarmaken. Van aantal mensen heeft de Belastingdienst geen rekeningnummer, naam en/of contactgegevens, zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën.

Hoekstra zegt „alles op alles te zetten" om alle ouders die daar recht op hebben nog voor kerst hun geld over te maken. Maar een kleine groep is onvindbaar, meent de minister. „En dan staan we natuurlijk ook met de handen gebonden. Daar vraag ik dan ook wel enig begrip voor."

Logisch

De minister van Financiën, die zich na het aftreden van verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel over de Belastingdienst heeft ontfermd, vindt niet dat Snel de Kamer te veel heeft beloofd. „Hij heeft volstrekt terecht gezegd: we gaan deze uitbetaling doen." Maar hij vindt het vervolgens ook logisch dat de fiscus daaraan niet kan voldoen als de benodigde gegevens ontbreken.

Hoekstra gaat na om hoeveel mensen het precies gaat en hij stuurt de cijfers volgende week naar de Kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deel toeslagenaffaire-ouders krijgt geld niet terug voor kerst
Sluiten