Metro
Metro Nieuws 5 dec 2019 / 06:32 uur

Code geel om dichte mist: oppassen geblazen op de weg

Donderdagochtend hangt er dichte mist. Het KNMI heeft daarom voor het hele land, behalve voor de Waddeneilanden, code geel afgegeven. 

Het wordt aangeraden om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Druk op de weg

De kans op files is groot, er wordt een drukke ochtendspits voorzien door de ANWB. Volgens de verkeersorganisatie is er vooral in het oosten en zuiden kans op mist.

„Met minder dan 200 meter zicht kan de mist zeer hinderlijk zijn voor het verkeer”, waarschuwt Weeronline. Het weerbureau schrijft dat er donderdagochtend vroeg in het Noord-Brabantse Woensdrecht het minst ver gezien kon worden: daar was om 04.00 uur slechts 59 meter zicht.

Avondspits door pakjesavond

Door pakjesavond zal het donderdagmiddag ook flink druk zijn op de weg. De avondspits begint waarschijnlijk eerder, de eerste files worden al rond 15.00 uur verwacht en om 17.00 uur kun je de snelweg maar liever mijden.

Dat verschijnsel heeft de ANWB omgedoopt tot het ‘sinterklaasavondeffect’: „Veel mensen gaan op 5 december wat eerder naar huis. Winkeliers sluiten vroeger hun deuren en zakelijke afspraken worden opgeschort om voor het ‘heerlijk avondje’ op tijd thuis te zijn.”

Reageer op artikel:
Code geel om dichte mist: oppassen geblazen op de weg
Sluiten