Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 dec 2019 / 15:30 uur

18-jarige berooft koper van illegaal vuurwerk van 1900 euro

De politie heeft zaterdag een 18-jarige man uit het Venlose stadsdeel Blerick aangehouden. Hij zou op eerste kerstdag een 34-jarige man uit Veldhoven van 1900 euro beroofd hebben, toen deze illegaal vuurwerk bij hem wilde kopen.

Volgens de politie stapte de verkoper bij het slachtoffer in de auto. In plaats van vuurwerk te leveren, bedreigde de 18-jarige de man met een mes en beroofde hem van het geld dat hij bij zich had. De nepverkoper zette het vervolgens op een lopen.

Meerdere vergrijpen

Zaterdagochtend hield de politie de verdachte in zijn woning aan. De Limburger zal de komende dagen in de cel doorbrengen. Hij bleek daarnaast nog eens zeven dagen celstraf open te hebben vanwege een ander vergrijp.

De politie sluit niet uit dat de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Ook wordt er bekeken of de man daadwerkelijk in illegaal vuurwerk handelt.

Politie waarschuwt

De politie waarschuwt dat het kopen van illegaal vuurwerk „erg onverstandig” is, omdat dat niet wordt getest en gekeurd. Lontjes kunnen bijvoorbeeld te snel branden waardoor omstanders niet op tijd kunnen wegkomen of vuurwerk kan te veel kruit bevatten waardoor mensen gewond kunnen raken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
18-jarige berooft koper van illegaal vuurwerk van 1900 euro
Sluiten