Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 nov 2019 / 21:39 uur

Woensdag toch lerarenprotest? Als het aan ‘PO in actie’ ligt wel

De landelijke onderwijsstaking die woensdag 6 november plaats zou vinden, is door de Algemene Onderwijsbond (AOb) officieel afgeblazen. Maar, dit betekent niet dat er helemaal geen protest komt. 

Po in actie, een belangengroep voor onderwijzers in het basisonderwijs, roept leraren namelijk op om woensdag toch te protesteren.

Po in actie

De groep, waarbij 44.000 leraren zijn aangesloten, zegt afstand te nemen van het akkoord dat AOb en andere vakbonden vrijdag sloten met minister Arie Slob (Onderwijs). Die zegde 460 miljoen euro toe om de tekorten en de werkdruk in het basis- en voortgezet onderwijs aan te pakken.

Maar PO in actie „neemt afstand van het akkoord", nadat het de eigen leden in een peiling had gevraagd wat ze ervan vinden. Het overgrote deel van de leden keurt het af, aldus de organisatie.

Begrotingsdebat

Komende woensdagochtend is in Den Haag het begrotingsdebat Onderwijs. „Wij roepen leraren op daar naartoe te komen en een plekje te vinden op de publieke tribune", zegt een woordvoerster. Zij rekent erop dat vele honderden leraren hier gehoor aan geven.

Geen problemen

PO in actie wil niet dat leraren in problemen komen en roept ze op om goed te checken of het schoolbestuur goedkeurt dat ze naar Den Haag gaan. Met het afblazen van de officiële landelijke staking is de status van protest namelijk veranderd. Bij een officiële staking mag elke leraar staken, maar in de nieuwe situatie heeft iedereen toestemming nodig van de eigen school.

Eerder op de zaterdag sprak de onderwijsbond Leraren in Actie al de wens uit dat de acties op woensdag toch doorgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woensdag toch lerarenprotest? Als het aan ‘PO in actie’ ligt wel
Sluiten