Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 11 nov 2019 / 07:59 uur

Vrijgezellen verzamelen! Het is Singles Day

Ben jij single and ready to mingle? Goed zo. Maandag 11 november is het namelijk Singles Day en die dag staat volledig in het teken van vrijgezel zijn. 

Misschien kende je 11 november voornamelijk van Sint Maarten, waarbij kinderen met lampionnen langs de deuren gaan, of als de officiële start van carnaval. Maar voor steeds meer mensen staat 11 november in het teken van het vrijgezel zijn: 11.11 oftewel (all)een. De dag komt oorspronkelijk uit China. Chinese jongeren vieren het feit dat ze vrijgezel zijn en dat ze daar trots op zijn. Inmiddels is de dag tevens uitgegroeid tot een kortingenregen. De Chinese webwinkel Alibaba heeft in het eerste uur van Singles Day al een recordomzet van zo’n 11 miljard euro gedraaid.

Ook buiten China proberen webwinkels met grote kortingen een slaatje te slaan uit het vrijgezellenfeest. Zo zijn er bij onder meer Bol.com, Mediamarkt en De Bijenkorf acties, met het overkoepelende thema dat je goed voor jezelf moet zorgen.

Trots

Naast (web)winkels die een graantje mee proberen te pikken, zit er wel mooie boodschap achter de Singles Day. Want waarom zou je niet trots zijn op het feit dat je vrijgezel bent? Het aantal mensen dat alleen woont is sinds de Tweede Wereldoorlog alleen maar toegenomen, blijkt uit cijfers van het CBS

Tussen 1947 en 2017 is het aantal alleenstaanden gegroeid van 285 duizend naar bijna 3 miljoen. Van 5 naar 22 procent van alle meerderjarige Nederlanders. En het CBS voorspelt dat dat aantal alleen maar zal toenemen, tot 3,6 miljoen in 2047.

Bijna 1 op de 4 volwassenen in ons land is single; oftewel een kwart van de bevolking. Zouden we daarom niet trots zijn als alleenstaanden? Vrijgezellen, we mogen er zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijgezellen verzamelen! Het is Singles Day
Sluiten