Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Ook arrestaties in Vietnam vanwege Britse dodentruck

Justitie in Vietnam heeft twee mensen laten arresteren in verband met de vondst van 39 dode migranten in een vrachtwagen in Engeland vorige maand.

Het Openbaar Ministerie in Londen heeft een 23-jarige Noord-Ier in staat van beschuldiging gesteld en aangeklaagd voor meervoudige doodslag. Hij is de tweede chauffeur die officieel wordt aangeklaagd.

In de zaak zijn in Groot-Brittannië vijf mensen gearresteerd. Twee zitten nog vast. De 23-jarige Ier zou de vrachtwagen met koeltrailer naar het Belgische Zeebrugge hebben gereden. De trailer ging per boot naar Engeland waar een 25-jarige man de koelwagen heeft opgehaald. Deze 25-jarige man zit ook vast en is ook aangeklaagd voor onder andere doodslag.

foto’s

Justitie riep vrijdag twee Noord-Ierse broers op om zich te melden die worden gezocht in verband met de vondst van de doden. De 40-jarige Ronan Hughes en zijn broer Christopher (34) worden verdacht van doodslag en mensensmokkel. De politie publiceerde foto’s van het duo.

In de vrachtwagen met koeltrailer, die geparkeerd stond in Grays ten oosten van Londen, werden op 23 oktober de lichamen van 31 mannen en acht vrouwen ontdekt. Aanvankelijk dacht de Engelse politie dat het om Chinese migranten ging, later bleken er vermoedelijk ook Vietnamese slachtoffers te zijn. Tien Vietnamese families hebben zich gemeld omdat ze vrezen dat er vermiste familieleden onder de doden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.