Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 nov 2019 / 19:10 uur

Gratis geld voor Australiërs door defecte geldautomaat

Een defecte geldautomaat in het Australische Melbourne zorgde afgelopen zaterdag voor hele lange rijen. De reden? Hij gaf gratis geld weg, meldt 3AW.

Vanwege een storing gaf de automaat de verkeerde biljetten uit. Hierdoor kregen de klanten 100 Australische dollar overhandigd terwijl ze maar 40 dollar hadden opgenomen.

Geflipte flappentap

Wat er daarna gebeurde zal niemand echt verbazen, het nieuws ging als een malle en er ontstonden lange rijen voor de kapotte geldautomaat die zich bevond bij een paardenrenbaan.

Honderden mensen maakten gebruik van de gulle geldautomaat die kennelijk het verschil niet zag tussen briefjes van 20 en briefjes van 50. Wanneer je aangaf dat je 40 dollar in twee briefjes van 20 wilde, keerde de machine twee biljetten van 50 uit. En het mooiste voor de gelukszoekers? Er werd maar 40 dollar (24 euro) van de rekening afgeschreven: een winst van 60 dollar (38 euro) per geldopname dus. Het apparaat heeft zaterdag zes uur lang mensen blij gemaakt. Hoeveel mensen dit precies waren is niet bekend.

Of de klanten het gratis geld mogen houden is nog niet bekend. Deze beslissing is in handen van de eigenaar van de geflipte flappentap. Volgens de politie moeten zij eerst een klacht indienen voor er kan worden begonnen aan een strafrechtelijk onderzoek. Omdat het om zo’n specifiek en uniek incident gaat, is het niet nog niet bekend of er sprake is van een overtreding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis geld voor Australiërs door defecte geldautomaat
Sluiten