Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Vaticaan zit in zijn maag met zwangerschap van twee nonnen

De Katholieke kerk in Rome is een onderzoek gestart naar twee nonnen die bijna gelijktijdig zwanger terugkeerden van twee verschillende zendingsmissies in Afrika. 

Twee vrouwen die aangesloten waren bij twee verschillende Siciliaanse kloostergemeenschappen zouden een seksuele relatie hebben onderhouden. Iets dat binnen de Katholieke kerk streng verboden is.

Maagklachten

Een van de zwangerschappen kwam aan het licht toen een 34-jarige non, van wie het thuisland onbekend is, zich bij een Italiaanse arts melde met hevige maagklachten. Uit een medische scan bleek dat zij in verwachting was.

De andere non had een functie als hoofdzuster bij een kloosterorde in Ragusa op Sicilië en komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Volgens het Vaticaan was de vrouw al een maand in verwachting toen deze door de kerk werd opgemerkt. Deze zwangere zuster is teruggekeerd naar haar thuisland.

Kuisheidsregels

„Het nieuws heeft een grote opschudding veroorzaakt,” vertelt een Vaticaanse bron aan Sky News. Net als bij priesters is celibaat leven voor zusters verplicht. Volgens de bron is het overduidelijk dat deze vrouwen de kuisheidswetten hebben overtreden en hier zullen dan ook consequenties aan verbonden zijn. „Maar het welzijn van de kinderen heeft de hoogste prioriteit,” zo laat hij optekenen. Vermoedelijk zullen de vrouwen uit hun functie worden ontheven.

Het Vaticaan heeft geen details over de relaties en eventuele vaders naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.