Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2019 / 06:36 uur

Deuren van duizenden scholen hele dag gesloten

De deuren van duizenden scholen zullen woensdag tijdens de onderwijsstaking de hele dag gesloten blijven. Ook zijn er scholen die wel openblijven, maar die geen of minder lesgeven vanwege de staking.

Op de actiewebsite stond de teller van het aantal scholen dat dicht gaat woensdagochtend vroeg op 4060.

Leraren en schoolleiders van basis- en middelbare scholen eisen dat de politiek meer actie onderneemt tegen de werkdruk. Ook willen ze meer salaris en pleiten ze voor extra investeringen om lerarentekorten aan te pakken. De extra 460 miljoen euro van onderwijsministerie Arie Slob vinden ze veel te weinig.

Manifestaties

Onderwijsbonden en andere schoolorganisaties hebben manifestaties gepland in Leeuwarden, Eindhoven, Amsterdam, Almere, Zwolle, Arnhem, Goes en Den Haag. In Rotterdam lopen leraren in een mars tijdens de ochtendspits van het Wilhelminaplein naar het Woudestein, het stadion van Excelsior.

Leraren in Utrecht hebben een zogenaamde ‘freezing flashmob’ gepland, waarbij zoveel mogelijk juffen en meesters vijf minuten stil willen staan op het Jaarbeursplein. Dit doen zij omdat zij vinden dat het onderwijs ook stilstaat.

Ook in Venlo wordt een mars gehouden. Naar verwachting laat het onderwijspersoneel ook op sociale media van zich horen. Scholen in heel het land organiseren woensdag ook op eigen houtje allerlei acties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deuren van duizenden scholen hele dag gesloten
Sluiten