Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 okt 2019 / 15:33 uur

Zuid-Koreaanse man bekent moord op 14 vrouwen

In Zuid-Korea is een bekentenis gedaan in een zaak die de politie al decennia bezighoudt. Een man heeft toegegeven veertien vrouwen te hebben gedood, meldden verschillende media.

De verdachte, een vijftiger, zou al een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Het is onduidelijk waarvoor hij precies is veroordeeld. De man bekende naast de moorden ook dertig ‘seksuele aanvallen’.

Lang geleden

Een aantal van de moorden is al erg lang geleden gepleegd: zeker drie moorden zijn tussen 1986 en 1991 gepleegd in Hwaseong, een stad ten zuiden van hoofdstad Seoul. De verdachte gaf volgens de politie gedetailleerde verklaringen en kon in sommige gevallen de plaats aanwijzen waar hij zijn slachtoffers doodde. De politie onderzoekt nu of het klopt wat de man zegt. Over de andere slachtoffers is niets bekendgemaakt.

De man kan wegens verjaring niet meer veroordeeld worden, mocht hij daadwerkelijk de dader zijn. Zijn meest recente slachtoffer werd vermoedelijk vermoord in 2006. „Toch onderzoeken we de misdaden", laat een politiefunctionaris weten. „Het is een belangrijke zaak die vragen oproept bij mensen door heel Zuid-Korea. De slachtoffers en hun families eisen de waarheid. De politie is er om uit te zoeken wat er precies is gebeurd."

De meeste slachtoffers zijn seksueel misbruikt en vervolgens gewurgd. In 2003 is er zelfs een speelfilm gemaakt over de reeks moorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuid-Koreaanse man bekent moord op 14 vrouwen
Sluiten