Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 okt 2019 / 10:30 uur

Syrisch ziekenhuis sluit deuren vanwege Turkse bombardementen

Een ziekenhuis in het noordoosten van Syrië heeft de deuren moeten sluiten vanwege de aanhoudende bombardementen van de Turkse strijdkrachten. Dat meldt Artsen zonder Grenzen.

Het is het enige openbare ziekenhuis in de regio. Het personeel is massaal op de vlucht geslagen vanwege het geweld.

Zo goed als verlaten

„Het ziekenhuis van Tal Abyad, dat door ons wordt ondersteund, is vanaf nu dicht”, zei een woordvoerder vrijdag. „De medici zijn met hun families vertrokken.” De grensstad zou inmiddels zo goed als verlaten zijn.

Al meer dan 70.000 mensen zijn volgens de Verenigde Naties (VN) uit verschillende grensplaatsen gevlucht vanwege het geweld. De strijd in het noordoosten van Syrië heeft ook al aan meerdere Koerdische militanten en burgers het leven gekost.

Veilig gebied voor vluchtelingen

Turkije begon woensdag een offensief tegen Koerdische milities die het grensgebied in Syrië controleren. Ook wil Ankara daar een veilig gebied creëren waar miljoenen Syrische vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Die zitten nu nog in Turkije.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Syrisch ziekenhuis sluit deuren vanwege Turkse bombardementen
Sluiten