Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Maximumsnelheid moet ook op matrixborden komen te staan

De Tweede Kamer wil dat de matrixborden boven de snelwegen, voor zover ze daarvoor geschikt zijn, de standaard actuele maximumsnelheid gaan aangeven. 

Een meerderheid van de kamer steunt dit voorstel van CDA-parlementariër Wytske de Pater-Postma.

Maximumsnelheid

Reden hiervoor is dat de maximumsnelheid sterk verschilt per snelweg en dat op sommige trajecten ‘s avonds en ‘s nachts een andere limiet geldt van overdag. Daar komt ook nog bij dat door de stikstofaanpak van het kabinet op veel plaatsen de maximumsnelheid mogelijk omlaaggaat. Als de actuele snelheidsinformatie op de matrixborden wordt weergeven, kan dat automobilisten ook helpen boetes te vermijden, denkt De Pater-Postma.

Aarzeling

Niet iedereen is het nog eens met het voorstel van de CDA-parlementariër. Zo aarzelt verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen er nog over. Dat komt omdat niet alle matrixborden in staat zijn een maximumsnelheid met drie cijfers weer te geven. Ze gaf wel al aan dat ze met wegbeheerder Rijkswaterstaat wil overleggen over "wat wel en niet kan".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.