Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 okt 2019 / 06:56 uur

Japan maakt zich op voor zwaarste storm in 60 jaar

Japan zet zich schrap voor de tyfoon Hagibis, die naar verwachting zaterdag aan land komt. Volgens voorspellingen is het de zwaarste storm in zestig jaar.

Het meteorologisch agentschap van Japan (JMA) waarschuwt voor zware windvlagen en de zwaarste regenval sinds 1958. Ook verwacht het JMA extreem hoge golven aan de kust. Meer dan duizend vluchten zijn geannuleerd en het treinverkeer ligt plat.

Formule 1

In Japan zijn tyfonen in deze tijd van het jaar volgens Weeronline geen uitzondering, maar dit jaar zijn alle ogen gericht op Hagibis. De tyfoon zal de vrije trainingen van de Grote Prijs van Japan en de kwalificatie in de war schoppen, door de verwachte regenval en zware windstoten van zo’n 150 kilometer per uur. Ook het WK rugby loopt gevaar.

De kwalificatie is dan ook uitgesteld naar zondagochtend 10.00 uur Japanse tijd, slechts een paar uur voor de daadwerkelijke race. De race zelf is tot nu toe nog niet uitgesteld. Die begint om 14.10 uur Japanse tijd (07.10 uur in Nederland).

Japan maakt zich op voor zwaarste storm in 60 jaar
Tyfoon Hagibis nadert F1-circuit van Suzuka. /ANP

Zaterdag aan land

Hagibis, dat snelheid betekent, zal naar verwachting zaterdag op het eiland Honshu aan land komen en volgt op Faxai, een van de zware tyfoons die Japan een maand geleden nog teisterde. Daarbij werden meer dan 30.000 huizen verwoest en viel een groot deel van het energienetwerk uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Japan maakt zich op voor zwaarste storm in 60 jaar
Sluiten