Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Harddrugs aangetroffen op marineschip

De Koninklijke Marechaussee heeft bij het doorzoeken van de Zr. Ms. Johan de Witt in Den Helder zaterdag harddrugs aangetroffen. Het marineschip was donderdag teruggekeerd uit het Caribisch gebied.

Een gecombineerd zoekteam van de marechaussee en douane trof de drugs aan boord van het marineschip aan verstopt in pakketten. Het gaat om ongeveer 11 kilo harddrugs, vermoedelijk cocaïne, meldde de marechaussee zondag.

Lopend drugsonderzoek

Het doorzoeken begon vrijdag onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland in het kader van een lopend drugsonderzoek. Na de aanhouding van een Nederlandse militair aan boord van het schip op 24 september op Curaçao waren er sterke aanwijzingen dat er verdovende middelen aan boord waren. Deze militair had harddrugs in zijn rugtas zitten. Ook hierbij ging het om 11 kilo, waarschijnlijk cocaïne.

Daarom was besloten bij terugkeer van het schip uit het Caribisch gebied een grote zoekactie te starten. Dat gebeurde onder meer met honden van de douane en inzet van veel mensen. Donderdag is al het personeel bij het van boord gaan gecontroleerd. Ook drie helikopters die aan boord stonden zijn doorzocht. Daarbij was niets aangetroffen. Zaterdag werd dus weer 11 kilo gevonden.

De eerder aangehouden militair, een man van 23 jaar uit Haarlem, zit nog in hechtenis. Het onderzoek richt zich vooral op zijn betrokkenheid. Defensie hanteert een zerotolerancebeleid met betrekking tot harddrugs. Militairen die dat bij zich hebben, worden direct ontslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Harddrugs aangetroffen op marineschip
Sluiten