Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 okt 2019 / 14:23 uur

Gearresteerde man Ruinerwold niet vader van de zes kinderen

De 58-jarige man die in Ruinerwold is aangehouden na de vondst van zes mensen in een woning in Ruinerwold blijkt niet de vader van het gezin te zijn. Volgens burgemeester Roger de Groot bestond het aangetroffen gezin uit de oudere man en kinderen tussen de 18 en 25 jaar oud.

De moeder zou al zijn overleden voordat ‘het gezin’ zijn intrek nam in het pand. De kinderen en onbekende man zouden al 9 jaar zijn ondergedoken in de kelder.

Provisorische woonruimtes

De Groot sprak van "provisorisch ingerichte woonruimtes waarin het gezin een teruggetrokken bestaan" leidde. Een aantal van de kinderen stond niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, wat kan verklaren dat ze onder de radar van bijvoorbeeld de zorginstanties zijn gebleven.

De gezinsleden zijn ondergebracht op een veilige plek, zei de burgemeester, die benadrukte dat hun behoefte aan rust wordt gerespecteerd. Waarom het gezin onder die "uitzonderlijke" omstandigheden leefde, wordt nog onderzocht. „De politie houdt rekening met alle mogelijke scenario’s", zei De Groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gearresteerde man Ruinerwold niet vader van de zes kinderen
Sluiten