Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 okt 2019 / 06:49 uur

Chaos in Mexico rondom arrestatiepoging zoon El Chapo

Bij een poging van Mexicaanse politie om de zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo te arresteren, is de nodige chaos ontstaan. Het is ook onduidelijk waar de zoon is.

Speciale eenheden hadden een grootse operatie opgezet om hem, Ovidio Guzmán, op te pakken. Ze werden echter verrast door het grote verzet waar ze op stuiten, dat ze zich terug besloten te trekken. Of ze tussendoor de zoon gepakt hebben, is onduidelijk.

Machinegeweren

Tijdens de in de stad Culiacán uitgevoerde operatie werden de militairen zelf onder vuur genomen vanuit het pand dat ze op het oog hadden. Hoewel de eenheden het huis binnen wisten te dringen, stuitten ze daar op zulk grof geschut, dat ze zich uiteindelijk besloten terug te trekken. De bende zou onder andere over machinegeweren beschikken die op pick-uptrucks zijn gemonteerd.

In de rest van de stad liep het behoorlijk uit de hand, zo staken bendeleden verschillende voertuigen in brand. Op die manier werden straten en toegangswegen onbereikbaar gemaakt.

Machtstrijd

Ovidio Guzmán vervult sinds het oppakken van El Chapo in 2016 met twee broers een belangrijke rol binnen het drugskartel Sinaloa. De broers kwamen aan de macht omdat ook twee van hun belangrijkste concurrenten in de handen van de politie vielen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chaos in Mexico rondom arrestatiepoging zoon El Chapo
Sluiten