Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Britse media: alle 39 doden in vrachtwagen waren Chinees

Alle slachtoffers die in de truck in Engeland zaten, hadden een Chinese nationaliteit. Dat melden Britse media. Het gaat om 38 volwassenen en een tiener.

In Grays, een plaatsje ten oosten van Londen, werden woensdagochtend 39 lichamen gevonden in een truck. De container waarin de lichamen werden vervoerd, kwam uit Bulgarije en via de haven van Zeebrugge. Dat heeft het Belgische Openbaar Ministerie bevestigd.

Bevriezing?

Volgens Britse media zijn de slachtoffers mogelijk door bevriezing om het leven gekomen, omdat de temperatuur in zo’n trailer kan zakken tot 25 graden onder nul.

De 25-jarige chauffeur, een man uit Noord-Ierland, is opgepakt. Hij wordt verdacht van moord, maar het is nog onduidelijk of hij op de hoogte was. De Britse politie onderzoekt of de georganiseerde misdaad achter het transport zit.

Eerder geval

In juni 2000 werd Engeland ook opgeschrikt door een dergelijk incident. Toen werden 58 lichamen gevonden in een vrachtwagen in de havenstad Dover. Het ging om Chinese immigranten die omkwamen door koolmonoxidevergiftiging. Zij zaten meer dan achttien uur opgesloten. De bestuurder van de vrachtwagen, een Nederlander, werd in 2001 veroordeeld tot veertien jaar cel. Hij maakte deel uit van een Chinese smokkelbende. Ook andere betrokkenen werden uiteindelijk veroordeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.