Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade binnen

Een auto met daarin meerdere jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de auto aan te steken. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust.

Er raakte niemand gewond. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is. Ook de identiteit van de aangehouden persoon is nog niet bekend.

Door de glazen pui

Het incident gebeurde even na 05.00 uur aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet echt gelukt. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand is flink beschadigd en is afgezet.

Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.