Metro
Metro Nieuws 1 sep 2019 / 20:54 uur

Zeven doden door hevige overstroming wildpark Kenia

Er zijn minstens zeven mensen overleden na een heftige overstroming in het Hell’s Gate National Park in Kenia. Toeristen waren met hun gids in het park toen ze overvallen werden door noodweer. Ze werden meegesleurd door het water. Dat meldt de Keniaanse wildparkbeheerder KWS op Twitter. Ze spreken van een tragedie, waarbij ook meerdere toeristen zijn verdronken.

Er is inmiddels een lichaam gevonden, maar nog zes anderen zijn vermist. Voor hun levens wordt gevreesd. Onder de slachtoffers bevinden zich zes toeristen uit India en hun Keniaanse gids.

Levensgevaarlijk

Toen het noodweer hen overviel bevonden de slachtoffers zich in een van de kloven in het park. Veel mensen weten dat het wildpark een levensgevaarlijke plek is als het regent, meldt een Keniaanse blogger. Hij zegt „je bent er bent geweest als het water eraan komt".

In Hell’s Gate zijn geen gevaarlijke wilde dieren zoals leeuwen, dus kun je er lopend of met de fiets op safari. Het park werd bekend nadat er enkele scènes voor Tomb Raider werden opgenomen. Het spectaculaire landschap inspireerde ook de Disney-animatie The Lion King.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven doden door hevige overstroming wildpark Kenia
Sluiten