Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 sep 2019 / 15:11 uur

Van moord verdachte weduwe Cohen eist lichaam

De Keniaanse Sarah Wairimu, weduwe van Tob Cohen, eist de stoffelijke resten van haar man op om hem zelf te kunnen begraven. Wairimu wordt echter verdacht van de moord op haar Nederlandse man.

De vrouw verzet zich via haar advocaat Philip Murgor tegen de overdracht van het lichaam van haar echtgenoot Tob Cohen, die op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. Zijn familieleden, onder wie zus Gabrielle, willen hem begraven.

Vechtscheiding

Cohen lag in een vechtscheiding en verdween op 19 of 20 juli. Volgens Wairimu zou hij psychische hulp zijn gaan zoeken in het buitenland. De politie vertrouwt dit niet. Ze werd eind vorig maand aangehouden en wordt nu verdacht van moord.

Het lichaam van Cohen is afgelopen vrijdag in een afgedekte oude watertank achter het huis van het paar gevonden. Dat was op aanwijzingen van een andere hoofdverdachte, mogelijk een minnaar van Wairimu. De verdachte verklaarde ook dat hij een huisje moest bouwen bovenop de watertank waarin het lichaam was gedumpt. Daardoor zou het lijk van de voormalige topman van Philips Oost-Afrika voor altijd verborgen blijven.

Lijkschouwing

Wairimu mocht onder begeleiding woensdag de gevangenis verlaten en aanwezig zijn bij een lijkschouwing. Die was een dag vertraagd omdat Murgor namens zijn cliënte had geprotesteerd dat de patholoog-anatoom van dienst vooringenomen was blijkens uitspraken eerder in het onderzoek. Wairimu verschijnt donderdag 26 september weer voor de rechter.

Reageer op artikel:
Van moord verdachte weduwe Cohen eist lichaam
Sluiten