Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 sep 2019 / 15:58 uur

Klaver: ik ben een loser, geen ervaring met drugs

Een opvallende bekentenis van GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver woensdag in de Tweede Kamer, die ook nog eens tot grote hilariteit leidde. Ik ben echt een totale loser binnen onze partij’, zei hij. Ik word echt uitgelachen, ik heb nul ervaring met drugs.”

Hij wees toen op zijn fractie: „Je ziet ze daar al schamper kijken." De Kamer barstte daarop in lachen uit. Klaver benadrukte het grote verschil in ervaring met drugs tussen hem en zijn fractiegenoten tijdens een debat over de Prinsjesdag-plannen van het kabinet.

Liberaal standpunt

De GroenLinks-voorman reageerde op een vraag van fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Die ziet drugsgebruik totaal niet zitten en worstelt dan ook met het liberale standpunt van GroenLinks over het gebruik van drugs. Hij wees daarbij ook op de moord op een advocaat in Amsterdam. Segers vroeg om „kritische overpeinzingen" van GroenLinks, nadat Klaver eerder zelf hiertoe regering en coalitie had opgeroepen.

Reageer op artikel:
Klaver: ik ben een loser, geen ervaring met drugs
Sluiten