Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag alle vluchten

De reis van Nederlanders die dinsdag met het vliegtuig op vakantie zouden gaan via Thomas Cook Nederland gaat niet door. De reisorganisatie meldt dat hun vliegreis komt te vervallen.

„Het gaat verspreid over de dag om ongeveer duizend passagiers", zegt een woordvoerster. „We hebben ze per mail en via social media op de hoogte gebracht." Om hoeveel vluchten het gaat, kon ze nog niet zeggen.

Zonbestemmingen

Thomas Cook Nederland vliegt vooral naar Zuid-Europese zonbestemmingen vanaf Schiphol en Eindhoven Airport. De organisatie stuurt dinsdag geen extra medewerkers naar beide luchthavens.

Reizigers die vanaf woensdag vertrekken vinden volgens het bedrijf binnenkort meer informatie op de website van Thomas Cook, neckermann.nl en sgr.nl.

Financieel onvermogen

Thomas Cook Nederland heeft inmiddels bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) melding gedaan van financieel onvermogen. Maar er is volgens de woordvoerster geen sprake van een faillissement, zoals wel het geval is bij de Britse Thomas Cook Group.

Naar aanleiding van het Britse bankroet heeft Thomas Cook in Nederland gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen hier uit te blijven voeren. „Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie", stelt het bedrijf in een verklaring.

Noodnummer

Garantiefonds SGR heeft een noodnummer bekendgemaakt, voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of op vakantie zouden gaan. Het nummer, 070-30 711 11, is onder meer bedoeld voor mensen die op vakantie in de problemen zijn gekomen omdat bijvoorbeeld hoteluitbaters lastig doen.

Het garantiefonds werkt met het callcenter samen met reisorganisatie TUI, die momenteel het callcenter aan het inrichten is. Ook staan vele reisbureaus de SGR bij.

Thomas Cook Nederland deed maandag bij de SGR melding van financieel onvermogen. Er is nog geen sprake van een faillissement. Alle reizen van Nederlanders die via Thomas Cook Nederland met het vliegtuig op vakantie wilden, gaan om die reden niet door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag alle vluchten
Sluiten