Metro
Metro Nieuws 24 sep 2019 / 16:02 uur

Tbs’er filmt messen en wiet in kliniek

Verschillende messen, een bakje vol met wiet en dat allemaal gefilmd met een mobieltje dat een tbs’er helemaal niet zou mogen hebben.

Een patiënt van De Rooyse Wissel in Oostrum heeft meerdere video’s gemaakt in de tbs-kliniek en deze op YouTube geplaatst. Dat schrijft 1Limburg. Tegen de regels in filmt hij met een telefoon verschillende ruimtes, patiënten en medewerkers.

De video’s zijn gemaakt met een telefoon en een smartwatch. De eerste reeks video’s zijn in juni 2018 geüpload en deel twee is maandag online gezet. En dat terwijl de tbs’ers in De Rooyse Wissel geen toegang mogen hebben tot zowel opname-apparatuur als internet.

Wiet en messen

Volgens de regionale site wil de man meerdere zaken aan het licht brengen met zijn video’s. Zo zou er geen controle zijn op de inname van de medicatie en kan hij pillen opsparen als hij dat zou willen. Ook zou er wiet worden gekweekt in de kliniek en laat de man meerdere messen zien in zijn video’s.

De tbs-kliniek bevestigt dat de beelden in Oostrum zijn gemaakt, maar spreekt de claims van de man tegen. De instelling heeft contact opgenomen met YouTube en overweegt aangifte te doen tegen de tbs-patiënt.

Volgens de instelling gaat om dezelfde man die in 2018 zijn uitbraak in dezelfde kliniek filmde. Hij slaagde er toen in zijn celdeur te openen en lange tijd alleen in het complex rond te dwalen.

Onderstaand is een compilatie van de video’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tbs’er filmt messen en wiet in kliniek
Sluiten