Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 sep 2019 / 11:59 uur

‘Stemmen op Messi en Van Dijk bij FIFA-verkiezing zijn vervalst’

Niet Virgil van Dijk, maar Lionel Messi werd deze week uitgeroepen tot FIFA wereldvoetballer van het jaar. De verkiezing blijkt echter niet helemaal juist te zijn verlopen.

De FIFA openbaarde zoals gebruikelijk na de verkiezingen de lijsten waarop je kan zien wie waarop gestemd heeft. Echter keken diverse stemmers raar op toen ze hun eigen namen opzochten op de lijst. Niet overal komt het sheet van de FIFA overeen met wat men dacht gestemd te hebben.

Niet gestemd

Van elk land mogen de bondscoach, de aanvoerder van het nationale elftal en een journalist hun drie favoriete spelers noemen. Juan Ramón Berrera, aanvoerder van Nicaragua, zag tot zijn verbazing dat hij Lionel Messi op één had gezet. „Ik heb helemaal geen stemmen uitgebracht, alle informatie die iets anders beweert, is nep", zo schrijft hij op sociale media.

Daartegenover staat dat de inzendingen vanuit Egypte helemaal verdwenen zijn. Journalist Hany Daniel, bondscoach Shawky Gharib en aanvoerder Ahmed El Mohamady konden allemaal hun stemmen niet terugvinden. Zij hadden alle drie hun landgenoot Mohamed Salah bovenaan staan.

Spelerswissel

Zdravko Logarusic, de Kroatische bondscoach van Soedan, stemde wel. Hij zag alleen dat er andere namen waren weergegeven dan die hij had ingevuld. Zijn top drie had moeten zijn: Mohamed Salah, Sadio Mané en Kylian Mbappé. Alleen de namen van Salah en Mbappé waren vervangen door die van respectievelijk Messi en Van Dijk. Dit wordt bevestigd door een foto die er op het internet circuleert.

Het is op dit moment onduidelijk wat voor invloed deze ‘veranderingen’ precies zouden hebben op de uitslag. De Egyptische bond heeft inmiddels de FIFA aangespoord om een onderzoek te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Stemmen op Messi en Van Dijk bij FIFA-verkiezing zijn vervalst’
Sluiten