Metro
Metro Nieuws 30 sep 2019 / 07:27 uur

‘Politiechef naar huis gestuurd vanwege seksuele intimidatie’

De teamchef van de politie Haarlemmermeer heeft zijn werk moeten neerleggen, op last van zijn superieuren. De politiebaas zou zich schuldig hebben gemaakt aan aanranding, en hij zou een hoofdagente via appjes seksuele voorstellen hebben gestuurd. Er wordt onderzoek gedaan naar seksuele intimidatie door hem.

De eenheidschef Noord-Holland bevestigt in NRC dat er inderdaad een oriënterend onderzoek is ingesteld.

Misstanden

De beschuldigde man geeft leiding aan ruim 140 agenten, waaronder het slachtoffer. Zij is sinds maart hoofdagente, ze kwam van het politiebureau Hoefkade in Den Haag. Daar werd ze weggepest omdat ze melding maakte van misstanden onder collega-agenten.

Afgelopen vrijdagavond is de politiechef gedwongen zijn telefoon en dienstwapen in te leveren. De telefoon wordt door onderzoekers van de politie uitgelezen.

Racisme en machtsmisbruik

Eerder in dezelfde week werd een andere teamleider binnen de politie naar huis gestuurd, ook naar aanleiding van een debat over discriminatie en seksisme binnen de politie. Zij had echter racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politie aan de kaak gesteld. Binnen haar eenheid veroorzaakte dat spanningen, dus werd ze op non-actief gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Politiechef naar huis gestuurd vanwege seksuele intimidatie’
Sluiten