Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 sep 2019 / 06:34 uur

Trump eist ontmoeting met klokkenluider: ‘grote gevolgen’

De Amerikaanse president Donald Trump eist dat hij de klokkenluider mag ontmoeten die aan de bel trok over een telefoongesprek dat Trump voerde met zijn Oekraïense ambtgenoot.

Volgens de president heeft hij een totaal verkeerd beeld geschetst van dat gesprek, stelt Trump in een reeks berichten op Twitter.

Ook met degene die de klokkenluider de informatie overhandigde wil Trump spreken. „Was deze persoon de Amerikaanse president aan het bespioneren? Grote gevolgen!"

Politieke rel

De klokkenluider staat aan de basis van een politieke rel in de Verenigde Staten. Volgens hem heeft Trump zijn macht misbruikt voor politieke doeleinden tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. Die vroeg hij om schadelijke informatie over zijn politieke rivaal Joe Biden naar boven te halen.

De functionaris luisterde zelf niet mee met het gesprek, maar zegt dat medewerkers van het Witte Huis hem informeerden over de inhoud. Door het omstreden gesprek hangt Trump een afzettingsprocedure boven het hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump eist ontmoeting met klokkenluider: ‘grote gevolgen’
Sluiten