Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 sep 2019 / 14:00 uur

Onderzoekers eisen mails van techgiganten op

Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd.

De mails moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.

Onderzoek naar kartelvorming

Eerder deze week maakten alle vijftig Amerikaanse staten al bekend dat ze samen een groot onderzoek doen naar kartelvorming bij Google. De staten bekijken welke gevolgen de machtige positie van Google heeft op de markt voor digitale advertenties. Ook kijken ze of het schadelijk is voor consumenten dat één bedrijf zo veel informatie over consumenten bezit.

Ook het ministerie van Justitie in Washington onderzoekt „of en hoe” grote techbedrijven die actief zijn in „zoekopdrachten, sociale media en onlinehandel” concurrentie tegenwerken. De namen van die onderzochte bedrijven werden niet genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoekers eisen mails van techgiganten op
Sluiten