Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 sep 2019 / 14:23 uur

Miljoenennota: kabinet verwacht opnieuw economische groei

Het kabinet verwacht ook volgend jaar weer economische groei. Dat meldt De Telegraaf over de Miljoenennota, die ook dit jaar is uitgelekt.

Haagse bronnen bevestigen dat de uitgelekte cijfers kloppen. Er komt er 3 miljard euro extra lastenverlichting en de staatsschuld daalt onder de 50 procent. „We verwachten dat 2020 het zevende jaar op rij is met economische groei, al zien we groeipercentages die na jaren van hoogtij iets afvlakken. Met 1,8 procent dit jaar en 1,5 procent in 2020 zijn deze percentages normaal voor ons land”, schijft minister Wopke Hoekstra (Financiën).

Handelsspanningen

Hoekstra noemt de Nederlandse economie ‘vooralsnog robuust’, maar wijst er ook op dat internationale handelsspanningen tot onzekerheid leiden. „De Brexit staat voor de deur. In landen om ons heen zakt de economische groei weg en dreigt zelfs krimp”, citeert De Telegraaf.

Toekomstbestendig

Kabinet Rutte III wil de akkoorden omtrent klimaat en pensioen in de praktijk brengen en gaat de mogelijkheden om verder te investeren in innovatie, kennisontwikkeling en infrastructuur onderzoeken. Die extra uitgaven zijn volgens Hoekstra bedoeld om Nederland toekomstbestendig te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljoenennota: kabinet verwacht opnieuw economische groei
Sluiten