Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 sep 2019 / 13:35 uur

Politie verspreidt foto en naam van ontsnapte tbs’er

Dit bericht is aangepast. Inmiddels is Van E. gevonden.

De politie zocht dringend naar de 42-jarige tbs’er Harry van E. Donderdagmiddag ging hij er vandoor tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden, vlakbij Nijmegen.

Er werd met man en macht gezocht naar Van E. omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zou kunnen vormen. Met een speciaal opsporingsteam, genaamd FastNL, werd er naar hem gezocht in de omgeving en op andere plekken waar hij binding mee heeft. Ook is er een helikopter ingezet.

Opsporingsbericht

Van E. verbleef in de Pompekliniek in Nijmegen, nadat hij in 2013 tot tbs met dwangverpleging veroordeeld was vanwege het misbruiken van meerdere minderjarige meisjes. Dat liett het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag in een opsporingsbericht weten. Naast het opsporingsbericht verspreidde het OM een foto van Van E.

Andere afslag

Rond 15.10 uur nam Van E. ineens een andere afslag en fietste weg op een zwarte mountainbike. Zo’n twintig minuten later heeft hij nog gepind op de Zandstraat in Gennep, ruim vijftien kilometer verderop. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.

De tbs’er pleegde zijn zedendelicten destijds in de omgeving van Barneveld. Direct na zijn vlucht donderdagmiddag zijn zijn slachtoffers, hun ouders en de gemeente Barneveld volgens het OM op de hoogte gebracht.

Eerdere ontsnapping

Twee weken geleden ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek ook een tbs’er door uit een raam te stappen en daarna over een hek te klimmen. Deze man werd nog dezelfde dag teruggevonden in de omgeving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie verspreidt foto en naam van ontsnapte tbs’er
Sluiten