Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 sep 2019 / 07:39 uur

Milieuactivisten gearresteerd op actiedag bij Heathrow

De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd bij de Londense luchthaven Heathrow op de dag dat milieuactivisten het vliegverkeer willen verstoren door drones bij de luchthaven te laten vliegen.

Milieuactivisten van de groep ‘Heathrow Pauze’ kondigden eind vorige maand aan het vliegverkeer in de war te zullen sturen door onbemande vliegtuigjes in afgesloten zones rond het vliegveld te laten vliegen.

Volgens schema

De groep wil de Britse regering onder druk zetten meer maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Toch is er volgens de luchthavenautoriteiten van verstoring geen sprake geweest. Het vliegverkeer verliep volgens schema.

Een actievoerder verklaarde in een video dat de actiegroep last had van technische problemen en dat een meegenomen drone niet wilde vliegen. Volgens hem heeft de politie het signaal naar de drone verstoord zodat deze de lucht niet kon worden ingestuurd. Hij kon niet vertellen wat de groep verder van plan is.

Arrestaties

Donderdag pakte de politie al vijf mensen op die plannen zouden hebben om het vliegverkeer vrijdag te verstoren. Het valt niet uit te sluiten dat er nog meer arrestaties volgen gedurende de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Milieuactivisten gearresteerd op actiedag bij Heathrow
Sluiten