Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 13 sep 2019 / 06:59 uur

Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. ‘Nathalie Verduin’ was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel

Alleen vanuit het Verduin-account bleef het niet daarbij, vertelt Rezai. Hij kreeg stilaan opmerkingen binnen die weinig professioneel waren. „Jammer dat je niet homoseksueel bent. Dat zou heel goed werken denk ik onder tieners."

Rezai is op dat moment nog niet uit de kast gekomen, maar de berichtenstroom vanuit Verduin blijft aanhouden. „Het straalt er wel aan alle kanten van af lieve schat. Ik haal dat nergens vandaan, gewoon aan hoe je overkomt. Is dat nooit eerder tegen je gezegd of aan je gevraagd?”

Zelf uit de kast

Dergelijke opmerkingen zijn extra bijzonder gezien het feit dat Dotan onlangs in het programma Waar Is De Mol zelf uit de kast kwam als homoseksueel, iets dat bij Rezai in het verkeerde keelgat schoot. „Dotan heeft mij gewoon verteld dat ik uit de kast moest komen, omdat ik dan interessanter zou zijn, maar bleef zelf in de kast, omdat dat van zijn platenlabel zou moeten?! Ik ben jarenlang onzeker geweest door hetgeen Dotan me aan gedaan heeft.”

Dat het Nathalie Verduin-account tot het trollenleger van Dotan behoorde, is zeker. Het is alleen de grote vraag of Dotan deze ook – op enig moment – zelf beheerd heeft. Peter R. De Vries stelde in RTL Boulevard vast dat er „dingen zijn die daar wel op wijzen.”

Meer mensen

Volkskrant-journalist Mark Miserus – die vorig jaar de onthullingen over het trollenleger van Dotan deed – kent het Nathalie Verduin-account. „Wat ons opviel was dat de foto’s die ze gebruikte grotendeels waren gekopieerd van een Australisch model. Ik merk dat ik de afgelopen dagen inderdaad flink word benaderd door mensen die zeggen: ‘Ik ken Nathalie, ik heb ook met haar gesproken.’ Het zou zomaar kunnen dat er door het verhaal van Ramin iets is losgemaakt.”

Het management van Dotan kaatst de bal terug. „Hij – Ramin – valt al jarenlang diverse artiesten lastig. Google zijn naam maar, dan zie je hoe betrouwbaar deze bron is. We willen je daarom ook vragen dit verhaal verder geen aandacht te geven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen
Sluiten