Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 sep 2019 / 12:59 uur

Man (36) opgepakt voor bekladden Britse oorlogsgraven

De politie heeft zaterdagochtend in Mierlo een man opgepakt die ervan wordt verdacht graven en monumenten op het Britse oorlogskerkhof bij het Brabantse dorp te hebben beklad met onder meer een hakenkruis. 

De 36-jarige inwoner van Mierlo werd om 6.15 uur in zijn woning aangehouden, maakte de politie bekend. De man wordt zaterdag nog verhoord.

Foto: ANP

‘MH 17 lie’

De bekladdingen op de Mierlo War Cemetery werden vrijdagochtend vroeg ontdekt. Op de binnenmuur van de kapel was een groot hakenkruis aangebracht en op de buitenmuur van de kapel stond in grote letters ‘MH 17 lie’ gekalkt. Ook de witte grafzerken op het ereveld van de Mierlo War Cemetery waren beklad. Vrijdag is meteen begonnen met een grote schoonmaakoperatie.

Foto: ANP

De bekladdingen vallen samen met de aanloop naar de herdenking van de bevrijding van dit deel van Brabant. Op de begraafplaats liggen Britten begraven die vanaf 17 september 1944 tijdens de operatie Market Garden rond Eindhoven sneuvelden. Op 21 september is het 75 jaar geleden dat Mierlo door de Britten werd bevrijd. De doden die toentertijd vielen worden de komende dagen herdacht. De oorlogsbegraafplaats telt 664 graven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man (36) opgepakt voor bekladden Britse oorlogsgraven
Sluiten