Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 sep 2019 / 13:35 uur

Gouden wc-pot van ongeveer 1 miljoen euro gestolen in Groot-Britannië

Een van de bekendste achttiende-eeuwse paleizen van Groot-Brittannië, Blenheim Palace, is na een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag vanwege een politieonderzoek voor het publiek gesloten. Volgens Britse media was een gouden toilet uit 2016 een onderdeel van de buit. 

Het gaat om een satirisch kunstwerk van de Italiaan Maurizio Cattelan. De wc-pot van goud heeft een waarde van ongeveer een miljoen euro. De gouden pot stond pas twee dagen tentoongesteld in het paleis, dat 90 kilometer ten noordwesten van Londen staat en waar in 1874 de staatsman Winston Churchill (1874-1965) werd geboren.

Teruggevonden

Plaatselijke media meldden dat het bijna 05.00 uur was toen er een inbraak in Blenheim Palace werd gemeld. De politie kwam snel in actie en zou de gouden wc al hebben teruggevonden. De politie wilde echter niets kwijt over wat er is gestolen of wat er zou zijn teruggevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gouden wc-pot van ongeveer 1 miljoen euro gestolen in Groot-Britannië
Sluiten