Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 sep 2019 / 12:15 uur

Raadsel voor Duitse artsen: 3 baby’s geboren met misvormde hand

In Duitsland staan artsen voor een raadsel. In de buurt van het Duitse Gelsenkirchen zijn tussen juni en nu drie baby’s geboren met een hand die niet volgroeid is. De kinderen komen allemaal uit verschillende families zonder erfelijke banden, melden Duitse media. 

In het St. Mary’s Hospital in Gelsenkirchen worden ze nu verder onderzocht.

Vroeg in de zwangerschap

Zo’n één tot twee procent van alle baby’s wordt geboren met een misvorming. Vaak gaat er dan in de zwangerschap tussen week 24 en 36 iets mis, bijvoorbeeld door een infectie of onder invloed van bepaalde medicijnen.

De aankondiging van het ziekenhuis heeft nog een ander geval aan het licht gebracht. In Datteln, op zo’n 25 kilometer van Gelsenkirchen, werd deze zomer ook een kind met een misvormde hand geboren. Het zou gaan om dezelfde soort misvorming als bij de drie andere baby’s. Er wordt nog onderzocht of er meerdere gevallen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Raadsel voor Duitse artsen: 3 baby’s geboren met misvormde hand
Sluiten