Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 sep 2019 / 10:40 uur

Ernstige kindermisbruikzaak Duitsland: 13 jaar cel

De rechtbank van Detmold heeft de twee daders in het Duitse Lügde-proces over kindermisbruik celstraffen opgelegd. De 56-jarige Andreas V. kreeg 13 jaar, wegens ernstig seksueel misbruik van kinderen in meer dan tweehonderd zaken. De 34-jarige Mario S. kreeg 12 jaar.

Honderden keren kinderen misbruikt

Op een camping in het Duitse Lügde hebben de twee jarenlang honderden keren in totaal 34 kinderen ernstig seksueel misbruikt. Volgens de aanklacht zou Andreas V. in meer dan tweehonderd gevallen de lichamen van kinderen zijn binnengedrongen, Mario S. in bijna vijftig gevallen. Sommige slachtoffers waren ten tijde van het misdrijf nog in de kleuterschoolleeftijd.

Camping

De meeste daden zouden door de mannen zijn begaan in een vervallen onderkomen van Andreas V., op de camping aan de grens met Nedersaksen. Onder de slachtoffers was volgens de tenlastelegging ook een meisje dat bij hem introk als pleegdochter en diende als lokvogel voor andere slachtoffers. Een psychiater beschreef Andreas V. als manipulatief, narcistisch en asociaal, met een diepgewortelde affiniteit voor kindermishandeling.

Andreas V. werd in totaal voor 290 misbruikzaken veroordeeld. Mario S. had zich in ongeveer 160 gevallen aan meisjes en jongens vergrepen. Sinds 1999 was hij altijd te gast op de camping, maar ook in zijn woning in Steinheim zouden misbruikzaken zich hebben afgespeeld.

Beide mannen filmden hun daden en bij beiden heeft de politie duizenden beeld- en videobestanden inbeslaggenomen, waarop seksueel geweld tegen kinderen te zien was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ernstige kindermisbruikzaak Duitsland: 13 jaar cel
Sluiten