Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 aug 2019 / 19:44 uur

Trump prijst Johnson: precies wat VK nodig had

De Amerikaanse president Donald Trump prees woensdag de „geweldige" Britse premier Boris Johnson na diens controversiële stap het parlement voor enkele weken op te schorten.

Schorsing

Trump zei dat de schorsing het „zeer moeilijk" zal maken voor Labour-partijleider Jeremy Corbyn een motie van wantrouwen tegen Johnson in stelling te brengen. Critici noemen de schorsing een opzettelijke poging om democratische oppositie tegen de brexit te ondermijnen.

„Vooral gezien het feit dat Boris precies is wat het Verenigd Koninkrijk nodig had, en hij zal bewijzen ‘een grote’ te zijn! Love UK", twitterde Trump.

‘Precies wat Trump nodig heeft’

Corbyn reageerde geërgerd op de tweet van Trump. „Ik denk dat de Amerikaanse president eigenlijk wil zeggen dat Boris Johnson precies is wat hij nodig heeft", sneerde de oppositieleider. Hij concludeerde dat Trump een „volgzame premier" wil die Britse overheidsdiensten „uitlevert aan het Amerikaanse bedrijfsleven in een vrijhandelsakkoord."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump prijst Johnson: precies wat VK nodig had
Sluiten