Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 aug 2019 / 06:36 uur

Tientallen doden door aanslag op bruiloft in Kabul

Door een zelfmoordaanslag met een explosief in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag 63 doden en 182 gewonden gevallen. Dat meldt de Afghaanse regering die ook bevestigt dat het om een terroristische aanslag gaat en dat veel slachtoffers vrouwen en kinderen zijn.

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag van zaterdag tijdens een bruiloft in Kabul geclaimd.

Overeenkomst over terugtrekking

De aanval kwam op het moment dat Taliban en de Verenigde Staten proberen om een overeenkomst over de terugtrekking van de troepen van de VS te sluiten. In ruil daarvoor is de Taliban verplicht de veiligheid in het land te bewaren en vredesbesprekingen met de door de VS gesteunde regering van Afghanistan te bespreken.

De aanslag op de trouwzaal was de zeventiende grote aanslag in de hoofdstad Kabul sinds januari. Bij de vorige zestien werden volgens de autoriteiten minstens 113 mensen gedood en meer dan 700 gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen doden door aanslag op bruiloft in Kabul
Sluiten