Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 aug 2019 / 18:49 uur

Oeps! Auto te water met kaaimannen aan boord

Als je een bijzondere lading vervoert, is het sowieso verstandig wat voorzichtig te doen. Als je lading ook flink kan bijten, is het helemaal handig om niet van de weg te raken. Helaas gebeurde dat wel bij de Groningse plaats Scheemda. Daar raakte een auto te water met daarin twee kaaimannen.

Twee exemplaren werden in de auto vervoerd, één van 1,60 meter en eentje van een halve meter. Een van de kaaimannen, een ondersoort van de alligator, wist even te ontsnappen.

Niemand gewond

De dieren werden vervoerd in buizen ofwel kokers. Een medewerker van de dierenambulance Oost-Groningen heeft het ontsnapte reptiel samen met de eigenaar in de sloot gevangen. Niemand raakte gewond. De auto is volgens de politie door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

„Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt", zegt Chantal Doornbos van de dierenambulance. „Gelukkig was de kaaiman weer snel terecht en konden we de automobilist met zijn reptielen thuisbrengen." De dieren zijn van een particuliere verzamelaar uit Winschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oeps! Auto te water met kaaimannen aan boord
Sluiten