Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 aug 2019 / 10:19 uur

Man doodt vier patiënten met infuusstandaard

Een 38-jarige man heeft zondag in de Roemeense gemeente Săpoca vier mensen gedood in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat deed hij met een infuusstandaard. Ook verwondde hij negen anderen, van wie er twee in coma liggen. De slachtoffers zijn allemaal patiënten.

Gemunt op medepatiënten

Het is nog onduidelijk waarom de man, die zelf was opgenomen in het ziekenhuis, het had gemunt op zijn medepatiënten. „Alles gebeurde in minder dan een minuut tijd", zei ziekenhuisdirectrice Viorica Mihalascu tegenover een Roemeense tv-zender. „De man is opgenomen op een normaal surveillanceniveau." Ook zei ze dat er geen reden was om te denken dat de man zo’n misdaad zou plegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man doodt vier patiënten met infuusstandaard
Sluiten