Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 aug 2019 / 10:51 uur

Kleuter na uren op politiebureau herenigd met ouders

Een 4-jarig jongetje dat zaterdag alleen rondfietste in Amsterdam, heeft urenlang bij de politie gezeten zonder dat iemand had gemeld dat hij vermist was. Toen de politie een stukje met hem ging rijden, herkende hij iemand op straat. Zo kon hij uiteindelijk herenigd worden met zijn ouders. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na een bericht van AT5.

Door rood gefietst

Rond 15.30 uur zag iemand de kleuter van de Ceintuurbaan richting de Maasstraat fietsen. Daarna pikte de politie hem op. De kleuter trok de aandacht omdat hij doorfietste als het stoplicht op rood stond.

Melding leverde niets op

Een melding over de kleuter die werd verzonden via Burgernet en 806 mensen bereikte, leverde niets op. Omdat het jochie niet goed Nederlands sprak, kon hij ook niet aangeven waar hij woonde. Het jongetje werd op een gegeven moment huilerig op het politiebureau, dus de politie besloot een stukje met hem te gaan rijden.

De politie, waarbij hij zo’n vier uur heeft gezeten, heeft de kwestie gemeld bij Jeugdzorg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleuter na uren op politiebureau herenigd met ouders
Sluiten