Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 aug 2019 / 09:44 uur

Lijk gevonden in buurt finish Canal Parade

In de buurt van waar de Canal Parade in Amsterdam zaterdag eindigde, is zondagochtend een lichaam in het water gevonden. Het lichaam werd iets voor 09.00 uur ontdekt in de Korte Prinsengracht. Of het slachtoffer iets van doen heeft gehad met de Canal Parade, is nog onduidelijk, meldt een politiewoordvoerder.

Weinig bekend

Volgens de zegsman is op dit moment nog maar weinig bekend over de zaak. „We weten nog niet hoe lang het lichaam daar heeft gelegen." Pas als dat bekend is, is mogelijk wat meer te zeggen over een mogelijk verband met de Canal Parade, zegt hij.

Eerder liet de organisatie van Pride Amsterdam weten dat de Canal Parade ‘vlekkeloos’ is verlopen. Het spektakel trok volgens de organisatie honderdduizenden bezoekers die van de kades langs de route toekeken. Ook de politie blikt tevreden terug: „Het is heel prettig verlopen. Een fijn feest voor iedereen", zei een woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lijk gevonden in buurt finish Canal Parade
Sluiten