Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 aug 2019 / 13:59 uur

Celstraf voor brandstichtende prins carnaval

Prins carnaval stak verscheurd door liefdesverdriet zijn huis in brand, waar gelukkig geen paard in de gang stond.

Flinke kater

De rechtbank in Maastricht heeft oud-prins carnaval Mike S. uit het Limburgse Holtum veroordeeld tot veertien maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens het in brand steken van zijn eigen woning. Hij stichtte in januari dit jaar brand in de woning na een hooglopende ruzie met zijn vriendin, die vervolgens bij hem wegliep. „Het gaat om de woning die na een verbouwing van vier jaar eindelijk klaar was, om er samen met zijn vriendin te gaan wonen en waar verder aan hun toekomst kon worden gebouwd", sprak de rechtbank. Maar het liep anders.

De wanhoop om het verlies van zijn relatie die leidde tot de brandstichting, werd volgens de rechtbank aangewakkerd door fors alcoholgebruik en onder invloed van een depressieve stoornis. Om die reden kan hem dat in verminderde mate worden toegerekend. S. moet, naast een celstraf, ook een ambulante behandeling ondergaan en zich houden aan een alcoholverbod.

Op het moment van zijn ‘vurige daad’, was S. prins carnaval van vastelaovesvereniging De Katers in zijn woonplaats. De vereniging vierde dit jaar groot feest wegens het 6 maal 11-jarig bestaan, maar dat feest moest zonder de prins worden gevierd. Hij zat in voorarrest, waar hij in elk geval alle tijd had om na te denken over zijn volgende verkleedpak, want carnaval 2020 is hij gewoon weer op vrije voeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Celstraf voor brandstichtende prins carnaval
Sluiten