Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Als zijn dochter vermomde drugsbaas pleegt zelfmoord

Het klinkt bijna als macabere grap, of als een scène uit een nieuwe Netflix-serie: drugsdealer verkleedt zich als vrouw en hangt zich daarna op.

Van het laken in de bak

De Braziliaanse drugsdealer die zaterdag verkleed als zijn dochter probeerde te ontsnappen uit een gevangenis, is volgens de autoriteiten in Rio de Janeiro dood gevonden in zijn cel. De 42-jarige Clauvino da Silva zou zichzelf dinsdag hebben opgehangen.

De man zat een jarenlange celstraf uit en werd zaterdag betrapt toen hij vermomd wilde ontsnappen. Hij droeg een bril, meisjeskleding en een levensecht masker van plastic, dat als twee druppels op het gezicht van zijn dochter leek. Helaas voor hem bleek de vermomming niet goed genoeg. Da Silva werd weer vastgezet en dat kon de drugsbaas waarschijnlijk niet meer aan. Hij zou zichzelf daarna hebben verhangen met een laken van zijn bed.

Veroordeelden die in gevangenissen overlijden zijn inmiddels een hoofdpijndossier voor de Braziliaanse president Bolsonaro. Vorige week kwamen nog ruim vijftig gevangenen om in hun cellencomplex in Altamira na rellen tussen rivaliserende bendes, waar zestien van hen werden onthoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.