Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 aug 2019

Cavia’s in plastic bak gedumpt op bedrijventerrein

In het Brabantse Sint-Oedenrode zijn zeven cavia’s gedumpt en in een plastic bak met voer over het hek van een bedrijventerrein gegooid. De dierenambulance is na een melding een zoektocht begonnen naar de daders.

Opvangcentrum

Op Facebook schrijven zij: „We kregen een melding over een aantal loslopende cavia’s aan de Vliegden in Sint-Oedenrode. De melders hadden ze al enkele dagen proberen te vangen, door hun doorzettingsvermogen en geduld is het ze gelukt er al twee te vangen.”

❗❗getuigen gezocht❗❗19/8/19 in de avond kregen we een melding over een aantal loslopende cavia's aan de Vliegden in Sint-Oedenrode. De melders hadden ze al enkele dagen proberen te vangen, door hun doorzettingsvermogen en geduld is het ze gelukt er al 2 te vangen. Onze vrijwilligers hebben de 2 cavia's naar het Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein gebracht waar zij de nodige zorg zullen krijgen. Na een gesprek met de melders werd duidelijk dat er nog circa 5 cavia's rondzwerven op het terrein. Ze zouden enkele dagen ervoor in een plastic bak met voer over het hek zijn gegooid.Heeft u afgelopen week iemand gezien met de plastic bak (Zie foto's) of heeft u meer informatie? Laat het ons weten via 085-2738899.Delen word gewaardeerd.

Gepostet von Dierenambulance Brabant Noord-Oost am Dienstag, 20. August 2019

Deze cavia’s werden naar een opvangcentrum gebracht en worden daar met zorg behandeld. De andere vijf cavia’s lopen nog steeds vrij rond op het terrein.

Ook konijnen en andere dieren

Tegen Editie NL liet een woordvoerder weten dat dit soort incidenten in vakantieperiodes veel voorkomen. „Mensen dumpen in de zomer konijnen, cavia’s en andere dieren.”

Mensen in de buurt die iemand hebben zien lopen met een plastic bak of meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de dierenambulance. Zij kunnen bellen met 085-2738899.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Cavia’s in plastic bak gedumpt op bedrijventerrein
Sluiten