Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 aug 2019 / 15:45 uur

Britten blijven toch meedoen aan Interrailprogramma

De RDG had woensdag juist naar voren gebracht dat er een conflict was met Eurail Group, die het programma beheert, en de Britten daarom met ingang van 2020 niet meer meedoen, behalve voor één station in Londen.

Het conflict zou niet over de brexit gaan, maar over de samenvoeging van de Eurrail- en Interrailkaart. De Eurail Group maakt van de Interrailkaart en de Eurailkaart één kaart voor het tijdelijke gebruik van de spoorwegen in meer dan dertig Europese landen. Interrail is voornamelijk bestemd voor burgers van de EU en Eurail voor mensen uit andere landen.

Akkoord

Maar volgens de RGD is er nu toch nog een akkoord met de in Nederland gevestigde Eurail Group bereikt. De Britse spoorwegen blijven daarom, net als de afgelopen 47 jaar, gewoon meedoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britten blijven toch meedoen aan Interrailprogramma
Sluiten