Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 aug 2019 / 21:07 uur

Ajax mag weer naar de Champions League

Ajax mag weer aan de Champions League deelnemen. De halve finalist van vorig jaar won voor eigen publiek van APOEL Nicosia (2-0). Dat was ruim voldoende na het gelijkspel van vorige week in Cyprus (0-0).

Debuut bekroond

Edson Álvarez bekroonde zijn debuut in de basisformatie in de 43e minuut met de 1-0. Dusan Tadic zorgde in de tachtigste minuut voor grote opluchting in de Johan Cruijff ArenA (2-0).

Ajax wordt donderdag tijdens een loting in Monaco aan de tegenstanders in de groepsfase gekoppeld. De landskampioen zit tijdens de loting in pot 2 en ontloopt Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Sjachtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Benfica.

Ajax verdient minimaal 40 miljoen euro met de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League.

Fan op het veld

De wedstrijd werd wel even verstoord, in de 78e minuut liep een fan het veld op. De wedstrijd werd even onderbroken, maar stewards van de Johan Cruijff ArenA wisten hem na een korte achtervolging te overmeesteren.

De bewuste supporter droeg een shirt met 34, het rugnummer dat Abdelhak Nouri droeg. Hij zocht contact met doelman André Onana, die verbaasd opkeek.

Reageer op artikel:
Ajax mag weer naar de Champions League
Sluiten