Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Zwarte Cross beleeft editie met zwarte rouwrand

Het overlijden van de 18-jarige Boet Hillen op de camping van de Zwarte Cross heeft veel indruk gemaakt op de organisatie en de bezoekers van het grootste festival in de Achterhoek.

Op de slotdag van het festival werd er uitgebreid stilgestaan bij de dood een van hun jonge bezoekers. Zo werd er een rouwronde gereden door zijn vriendengroep en was er een moment van stilte aan het einde van de middag.

Medeleven

Op de crossbaan maakten familie en vrienden een rouwronde voor de overleden 18-jarige jongen. Bekend is dat hij uit het dorpje Vragender kwam, dat op een steenworp ligt van festivalterrein in Lichtenvoorde.

Over de doodsoorzaak zijn geen details bekendgemaakt, maar er wordt wel uitgesloten dat het om een misdrijf gaat. Tijdens het optreden van de Motorband in de megatent hielden de festivalbezoekers aan het einde van de middag een moment van stilte.

„Dit waren twee zeer indrukwekkende momenten. Iedereen leefde mee. Het heeft zeker een stempel op het festival gedrukt. Maar de sfeer bleef wel heel goed. We maken dit festival met de bezoekers en dit hebben we ook echt met elkaar gedaan", aldus een woordvoerder van de Zwarte Cross. "In de festivalkrant hebben we zondag daarom ook een uitgebreid dankwoord geplaatst om iedereen hiervoor te bedanken."

Met 220.000 bezoekers was het festival opnieuw uitverkocht. Naast het overlijden van de bezoeker zijn er volgens de organisatie verder geen grote dingen misgegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwarte Cross beleeft editie met zwarte rouwrand
Sluiten