Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2019 / 18:28 uur

WK voor vrouwen breidt uit van 24 naar 32 teams

Het komende wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, in 2023, telt niet 24 maar 32 teams. De FIFA heeft dat woensdag laten weten na een stemming van de FIFA Council, een belangrijk besluitvormend orgaan. De 32 landen worden verdeeld over acht groepen. De nummers een en twee van de poules bereiken de achtste finales.

Deze zomer deden in Frankrijk nog 24 teams mee. Slechts acht landen overleefden de groepsfase niet.

WK van 2023

De negen landen die interesse hebben om het WK van 2023 te organiseren, hebben nog even de tijd hun zogenoemde ‘bidbook’ aan te passen. De FIFA wilde niet wachten met het besluit tot uitbreiding, omdat de eerstvolgende reguliere vergadering van de FIFA Council pas eind oktober plaatsvindt, in China.

‘Vrouwenvoetbal moet verder doorgroeien’

„Het enorme succes van het WK dit jaar in Frankrijk maakte ons duidelijk dat we nu door moeten pakken. Het vrouwenvoetbal moet verder doorgroeien", aldus Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA. „De uitbreiding betekent veel meer dan alleen maar acht extra deelnemers. Op veel meer plekken in de wereld zal vrouwenvoetbal nu nog serieuzer worden aangepakt, omdat de kans op deelname aan een WK veel groter is. Meer meisjes en vrouwen gaan voetballen."

Ook benadrukt de voorzitter dat het belangrijk is om het vrouwenvoetbal te ontwikkelen: „Het WK is elke vier jaar de top van een enorme piramide. In de tussentijd hebben we allemaal de plicht om het grondwerk te verrichten en de infrastructuur voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in alle bij onze aangesloten confederaties te versterken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WK voor vrouwen breidt uit van 24 naar 32 teams
Sluiten