Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2019 / 17:53 uur

Politici opgepakt bij actie tegen Italiaanse maffia

Bij een politieactie tegen de Italiaanse maffia ‘Ndrangheta in de stad Reggio di Calabria zijn zeventien mensen aangehouden, onder wie de lokale leiders van de centrumlinkse Democratische Partij en de rechtse FDI. Twaalf mensen zitten in de gevangenis, vijf zijn onder huisarrest geplaatst. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De politie heeft maandenlang gebruikgemaakt van telefoontaps. Ook de informatie van spijtoptanten van de ‘Ndrangheta is gebruikt voor de invallen. Op meerdere gebouwen van lokale ondernemers is beslag gelegd.

Invloed op de politiek

De ‘Ndrangheta is verspreid over een groot deel van de zuidelijke regio Calabrië. De maffiosi hebben invloed op de politiek. Zo staan bijvoorbeeld alle regionale partijen onder de invloed van de maffia en hebben ze de regionale verkiezingen in 2014 flink beïnvloed. Daarnaast staan veel ondernemers onder invloed van de ‘Ndrangheta.

Drugssmokkel

Eind 2018 werden meerdere leden van de ‘Ndrangheta opgepakt in Nederland vanwege grootschalige drugssmokkel. Veel drugs komen vanuit Zuid-Amerika Europa binnen via het zuiden van Italië. Eerder dit jaar werden er 44 mensen opgepakt in Malaga, dat waren leden van zowel ‘Ndrangheta en de Spaanse Castanas clan. Ook toen ging het om drugssmokkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politici opgepakt bij actie tegen Italiaanse maffia
Sluiten