Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jul 2019 / 18:56 uur

Verstekeling valt uit vliegtuig in tuin

Een verstekeling is uit het landingsgestel van een vliegtuig gevallen toen het toestel Heathrow Airport bij Londen naderde. De man werd later dood aangetroffen in een tuin in Clapham in Zuid-Londen, meldden Britse media.

De politie is niet zeker van zijn leeftijd en probeert hem te identificeren. Hij viel uit een vliegtuig van Kenya Airways aan het eind van een negen uur durende, bijna 7000 kilometer lange vlucht vanuit Nairobi.

Tas, water en voedsel

Een tas, water en voedsel werden aangetroffen in het compartiment van het landingsgestel van het vliegtuig. Het toestel is al onderzocht en er is geen schade gevonden. Er mag dus weer mee gevlogen worden.

Hoewel het zelden voorkomt, is dit eerder gebeurd. In september 2012 stierf een 30-jarige man uit Mozambique nadat hij uit het onderstel van een vlucht naar Heathrow vanuit Angola was gevallen. Vaak overleven zulke verstekelingen de reis niet, onder meer omdat het extreem koud kan worden en door het gebrek aan zuurstof als het toestel op grote hoogtes vliegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstekeling valt uit vliegtuig in tuin
Sluiten